Uitzending Gemist 2023

Dinsdag 30 mei 2023

Naar aanleiding van het overlijden van Gary Rossington 6 weken geleden, het laatst overgebleven originele lid van Lynyrd Skynyrd, is deze uitzending opgedragen aan ‘The Southern’ Rock uit de jaren ’70. Veel aandacht dus voor Lynyrd Skynyrd en wat aanverwante muziek.

Dinsdag 23 mei 2023

Deze week deel 2 van onze special over Arabeske thema’s in de rockmuziek. Vandaag ook met iets hardere bands, zoals Al Namrood blackmetal uit Saoedi Arabië, Narjahanam uit Bahrein en Aeternum een Arabische band uit Canada. Alles onder het motto van ‘Rock the Kasbah!’ (The Clash).

Dinsdag 16 mei 2023

Deze week besteden we aandacht aan een muziekgenre wat nooit op de reguliere radiostations gedraaid wordt: Arabeske thema’s in rock en metal. Bands die we behandelen zijn o.a.: Rainbow, Orphaned Land, Nawather en Melechesh. Alles onder het motto van ‘Rock The Kasbah!’ (The Clash).

Dinsdag 9 mei 2023

Deze week gaan we kijken naar de carrière van Eric Clapton en zijn invloed op de Amerikaanse hardrock eind jaren '60.

Dinsdag 2 mei 2023

Wat was er leuker dan uit school thuis komen en dan plaatjes draaien samen met je vrienden. In deze uitzending van Nozems gaan we dat nog eens dunnetjes overdoen. Singles uit de jaren ’69 t/m ’72; A-kanten, B-kanten, maakt niet uit; de leukste komen aan bod. Van Canned Heat tot The Bintangs, en van The Guess Who tot Status Quo. In die tijd werd het ook allemaal nog gedraaid op de radio!

Dinsdag 25 april 2023

Het is koningsweek! Deze week een special met koningsliederen. Van King Crimson t/m Rush. We hebben allerlei songs verzameld die over koningen gaan.

Dinsdag 18 april 2023

De uitzending van deze week is wegens omstandigheden een herhaling van vorige week.

Dinsdag 11 april 2023

We gaan de ruimte in! Op het moment dat reizen in de ruimte binnen handbereik kwam, zeg maar eind jaren ’50/begin jaren ‘6o, heeft het een enorme invloed gehad op de creativiteit van zowel muzikanten als geluidstechnici. Denk aan de muziekproducties van Joe Meek, het vroege werk van Pink Floyd (nog met Syd Barrett), en zelfs de Rolling Stones. Uiteraard mogen ook Hawkwind en Rush niet ontbreken.

Dinsdag 4 april 2023

Deze week besteden we aandacht aan de geestelijke instabiliteit. Hoe wordt dat vormgegeven in de (meestal ironisch bedoelde) muziek van de laatste 70 jaar? Denk aan Screamin' Jay Hawkins, Napoleon XIV, The Move en Ozzy Osbourne. Uiteraard kunnen we ook niet om "Instutionalized" van Suicidal Tendencies heen. 

Dinsdag 28 maart 2023

Als vervolg op de uitzending van vorige week, kijken we naar meer werk van Martin Birch. Misschien wel de belangrijkste hardrock en metal producer ooit.

Dinsdag 21 maart 2023

Als het gaat om hardrock verschenen er in 1970 drie elpees die baanbrekend zijn geweest voor het genre. Opmerkelijk: ze werden alle drie geproduceerd door Martin Birch, die helaas ruim twee jaar geleden is overleden. In deze uitzending besteden we aandacht aan die drie cruciale elpees uit 1970.

Dinsdag 14 maart 2023

Ted Nugent wordt dit jaar 75 jaar en verscheen tot mijn verbazing in de releaseradar van Spotify  met een "nieuwe" single. Vandaar dat we deze Amerikaanse gitarist nader de revue laten passeren. 

Dinsdag 7 maart 2023

Het vervolg van onze special over power-trio’s. Grand Funk Railroad, The Johnny Burnette Trio en The Love Sculpture.

Dinsdag 28 februari 2023

Deze week een special over power-trio's, Blue Cheer en Grand Funk Railroad staan in het zonnetje.

Dinsdag 21 februari 2023

In deze aflevering besteden we aandacht aan de slideguitar in de harde gitaarmuziek.

Dinsdag 14 februari 2023

Deze week luisteren we naar typische voorbeelden van underground uit 1970. Lange nummers met een concept van o.a. Deep Purple (mkII), Wishbone Ash en ook ons eigen Earth & Fire uit Den Haag.

Dinsdag 7 februari 2023

Hoe moderne blues raakvlakken heeft met 60’s underground. Luister naar Big Daddy’s Breakfast Voodoo en vergelijk het met Blue Cheer, Hendrix, Gallagher en Michael Katon.

Dinsdag 31 januari 2023

Twee weken geleden hebben we stilgestaan bij het overlijden van Jeff Beck. Daarbij hebben we, wegens tijdgebrek, alleen nog maar de eerste helft van zijn carrière kunnen behandelen. Deze uitzending gaat over de tweede helft, waaronder de vele samenwerkingen met andere artiesten en zijn (naar bleek) allerlaatste cd met Johnny Depp.

Dinsdag 24 januari 2023

We besteden aandacht aan David Crosby, die afgelopen week is overleden.

Dinsdag 17 januari 2023

Deze week een eerbetoon aan Jeff Beck, nozem en hardrocker van het eerste uur, die vorige week is overleden.

Dinsdag 10 januari 2023

Deze week protestsongs! Vooral anti-oorlog. Van Woody Guthrie tot Sepultura.

Dinsdag 3 januari 2023

Deze week gaan we in op de man achter het fameuze nummer ‘Hotel California’, Joe Walsh.