Als Het Maar Hard Is

Het langst draaiende Hardrock en Heavy Metal programma van Nederland.

Uitzending Gemist 2022

Dinsdag 27 december 2022

In deze uitzending deel 1 van ons jaaroverzicht van 2022.


Dinsdag 20 december 2022

Deze week vieren we het 50-jarig jubileum van de legendarische live-elpee ‘Space Ritual’ van Hawkwind. Opgenomen in Londen en Liverpool rond kerst en oud en nieuw 1972.


Dinsdag 13 december 2022

Deze uitzending is opgedragen aan Christine Perfect/McVie, die vorige week is overleden.


Dinsdag 6 december 2022

Deze week aandacht voor het verband tussen magie en virtuositeit. Om virtuoos te zijn móet je haast wel duivelse krachten hebben. Met muziek van o.a. Black Widow, Robert Johnson, John Mayall en The Cream.


Dinsdag 29 november 2022

Deel 2 van onze uitzending over de ode aan de mannelijkheid: vorige week hebben we gekeken naar de ‘Mojo’, deze week kijken we naar het verschijnsel ‘Hoochie Coochie Man’.


Dinsdag 22 november 2022

Deze week aandacht voor de ‘Mojo’. Wat betekent dat eigenlijk?

In deze tijd van ‘regenboogpride’ en de ‘one-love’ armband vieren we dat we trots mogen zjjn op onze eigen (sexuele) identiteit. De van oorsprong Afro-Amerikaanse blues muzikanten uit de VS hadden een term die al ontstaan was in de 18e eeuw voor de trots op de mannelijke heteroseksuele identiteit. Dat was de ‘Mojo’, de magie van de mannelijkheid. Dat komt goed tot uiting in de muziek die ze al zeker vanaf de 19e eeuw maakten, namelijk de ‘Blues”.

In deze uitzending dus aandacht voor de ‘Mojo’ van Muddy Waters, Willy Dixon en andere blues giganten uit de jaren ‘50 en ’60.


Dinsdag 15 november 2022

Het was een trieste week, want een aantal échte Nozems zijn van ons heengegaan. We herdenken deze week Dan McAfferty (zanger Nazareth), Chris Kurtz (gitarist Earth & Fire), Nick Turner (saxofonist/medeoprichter Hawkwind).


Dinsdag 8 november 2022

Dit is de eerste uitzending van Nozems die terug te luisteren is op onze website.